musicdumper


Who's Laughing Now - Jessie J.

Assalamualaikum :)

A little something about me you can't deny :]
.
Addicted to the one and only Mr. Adam Mitchel Lambert
I may annoy you a lot
Haters, shut your mouth, it doesn't worth it.
Leave comments after post or by the formspring box there :]
Relationship status - I'm dating someone :D
English > Malay *sometimes*

Tuesday

29 November 2011


Confession
this post was inspired by Mr MHR :) terima kasih kerana atas confession dan berlaku jujur
saya takdapat gambarkan betapa kuatnya perasaan saya pada awak.
( meluat? aku pungg! puihhhhh~! )

"da pi tido jangan online!"
"alaaaaaa mana taw nak online ni"
"haip jangan online!"
"orang nak main game tuh sampai abes, bole laaaaaaa ."
"takboleee!" 
"alaaaaaaaaaaaa!" 
"hmm yelaaa 12.30 offline, mesti !"
 "yelaaaaaa, hehe thanks" 
"hm yela thanks je?"
 "loveyou loveyou ! haha"
 "kk loveyou too da nak tido bye tc"
"okay bye :D"

- k atas ni wayang je haha :D -

confession atau bahasa melayunya .....? jap aku lupa. eah apa confession dalam BM? arghhhhh! aku lupaaaaaaaaaaaaa! okay -.- aku maseh tak ingat

confession ni mcm sequel to post aku about secrets tuh, hahaha bila ada rahsia sampai masa kita confess pulak kan? *see aku maseh tak ingat*

what's good about confession?

1. Relief from burden of keeping a secret
maksudnya terlepas beban menyimpan rahsia. seriously, walaumacam mana pun kita simpan rahsia. kita at one moment mesti cari one person to confess everything, share everything. in my case ^^ luckily aku ada bestfriend macam Novi Astika , Hakim Haris*bangga siket haha* soryy taksebut sesapa lain. these guys might not there on that time. but never minds to spend much more time after that. well, call free digi after 12 to 6pm :p

2. Know that someone truly care bout you
first of all, how do you feel if one person is willingly nak dengar all your confession? eah seriously ea, there's type of people yang macam kalaw kita nak story dengan dia kan, cepat cepat lari. hmm aku pon macam tuh jugak kekadang, for some particular people -.- orang orang yang menagih simpati walhal tak layak mendapat simpati tuh pungggg -.-

 what's bad about confession?

1. Reaction
sepertimana experiment science, tak kira subject Phy ke, Chem ke, Bio ke, Add Sc ke, semua mesti ada responding variable. so bila cakap pasal confession, mang sure la pk apa reaction orang tuh nt, mara kaa? suka kaa? takda perasaan kaa? kalaw reaction "tak-kena-pada-masa", you have to face the music la babe. kalaw tak , syukurrr Alhamdulillah la kan :)

2. The changeous of feeling
perubahan perasaan. perasaan kat sini maksudnya samada perasaan si peluah kepada individu itu atau perasaan individu itu kepada si peluah. dalam konteks ni kita tak boleh nak sure, sebab perasaan ni adalah satu benda yang subjektif dan sentiasa berubah-ubah. mungkin pada saat confession tu, hati tak suka, tapi setelah beberapa ketika berubah pula. okay, ni semua subjektif.

-errr tetibe hilang idea taw, and dari tadi pikir nak tulis apa tapi tak dapat dapat idea -.- saket ati jap-

what's good and what's bad yang aku buad ni siket jee. but aku boleh cakap it is the main goods and bads of confession laa kan? terpulang kalaw ada yang bercanggah dgn pendapat aku. this is what pop out in my mind.

as a closer, confession is a work done which needs high rate of courage and determination to face the impulsive force produced :)
ada macam physician tak? :p eheee

er atas permintaan, terima kasih Novi Astika, bestfriend saya <3
yang mention blog ni masa on call rituh kan? haha k sayang kau, rindu kau jugak <3
aku ada followers tetap rupanyaaa

ada sesapa taw confession dalam BM apa? hehe sory lupa -.-

2 comments:

hAziQa said...

teruk tauukk . confession tu pengakuan , am i right ? *hentam jugak . HAHA :)

AYIEDA hotaru said...

ouh ea? Haaaa ha'aa laaa :D lupa satt hehe